Дечја недеља у ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ у Књажевцу

Дечја недеља у ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ обележена је различитим активностима у духу слогана „Подељена срећа два пута је већа“, а део активности био је посвећен учењу о правима детета и промоцији Конвенције о правима детета.

Одржана су два часа са интегрисаним садржајима о правима детета у трећем разреду – час српског језика где су ученици учећи о присвојним заменицама говорили и о својим правима и час природе и друштва – „Деци су највише угрожена права у… рату, сиромаштву, болести…“.

Среда 7. октобар била је у свим одељењима млађих разреда посвећена правима детета. Деца су разговарала са својим учитељима о правима и осликавала поједине чланове из Конвенције о правима детета.

Цела недеља била је богата активностима кроз које су деца остваривала своја права: кроз креативно-стваралачке радионице на тему традиције –право да се поштује ко сам, какав сам и одакле сам; кроз креативно-истраживачке радионице – право на образовање; кроз инклузивне радионице „Дан белог штапа“ у Завичајном музеју  – право на недискриминацију и заштиту деце са сметњама у развоју.

Детаље о Дечјој недељи у нашој школи можете видети на сајту школе, ОВДЕ.

Радни материјал за активности обезбеђен је кроз Акциони план за реализацију пројекта „Образовање за права детета“ који реализује у Књажевцу  “Центар за креативни развој – Књажевац“  у партнерству са шест основних школа, преко  Ужичког центра за права детета, а уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *