Отварање канцеларије за рад Ученичког парламента у ОШ Светозар Марковић у Врању

vr-16052015-lrgАкција Ученичког парламента у оквиру пројекта Образовање за права детета, реализована је 16. маја 2015. у периоду 11-15 сати, у просторијама школе а у оквиру традиционалне, промотивне манифестације школе “5+дан“ када су се кроз разне активности дружили сви ученици, родитељи и наставници школе.

Један од постигнутих резултата на тродневној обуци о правима детета ученика 6, 7 и 8.разреда је акциони план који је креиран у циљу активног учешћа ученика на промоцији, поштовању и практиковању права детета на наставним, ваннаставним активностима и кроз Ученички парламент.

Чланови и будући чланови Ученичког парламента су тога дана у присуству медија свечано отворили канцеларију за рад, за своју али и будуће генерације парламентараца њихове школе. Просторија је технички опремљена од средстава опредељених пројектом.

На креативан начин ученици су направили зидњак о правима детета за своју канцеларију. Наиме, осликали су на платну права детета у стрипу на српком и ромском језику.

Другим делом акције присутни су били подстакнути и усмерени на увиђање значаја толеранције, недискриминације и мултикултуралности и то кроз песму на знаковном језику и продајном изложбом нтернационалних колача. Прикупљена средства су усмерена на обезбеђивање канцеларијског материјала за Ученички парламент.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *