РАД СА НАСТАВНИЦИМА У ОШ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“ КРАЉЕВО

kv-15052015-lrg

У ОШ “Светозар Марковић“ у Краљеву у среду, 14. маја 2015. године, одржан је састанак са наставницима који су узели активно учешће у пројекту “Образовање за права детета“.

Искорисити смо састанак за разговор о свим пројектним активностима. Посебну пажњу смо посветили ресурс пакету који се налази на сајту http://www.opd.org.rs/ . Како су присутни наставници учествовали у читавом процесу од почетка, разговарали смо о процесу, од почетне идеје за израде наставних јединица до коначних продуката: наставних јединица и идеја које су део приручника, ресурс пакета, за рад на образовању за права детета. Уз обавезну евалуацију и самоевалуацију реализованих часова, наставници добијају идеје како да унапреде постојеће наставне јединице или да креирају потпуно нове. Идеја је да сајт и ресурс пакет буду место живе размене идеја и материјала који се могу користити у образовању за права детета, за све наставнике у Србији.

Заједно са наставницима подсетили смо се стандарда квалитета за часове ОПД, начина праћења и вредновања. Анализирали смо упитнике и начине евидентирања часова.

Део састанка посвећен је и теми конкурса за EmПower студије, као и договору за остале пројектне активности у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *