Tрећи дан обуке за чланове ученичког парламента

15.10.2015. године у основној школи „Митрополит Михаило“ у Сокобањи реализован је трећи дан обуке за чланове ученичког парламента на тему акционог планирања. Након представљања нових чланова учениког парламента, учесници су разговарали о акцијама које су до сада реализоване у њиховој школи. Разменили су идеје за овогодишњу акцију и приступили осмишљавању акције која ће бити реализована у току наредне недеље. Активним учешћем на радионици чланови ученичког парламента су креирали план активности, након чега су формирани тимови и преузета појединачна задужења.

Оно што је извесно је да ће у оквиру акције бити одржан забавни квиз на тему права детета у коме ће чланови ученичког парламента појам права детета и партиципацију деце у школи представити родитељима, наставницима и широј публици. Квиз би поред стандардних питања и одговора у оквиру група садржао и део у коме ће ученици кроз игру, на забаван начин, широј јавности представити своје разумевање права детета. Поред квиза, у оквиру ове једнодневне акције планирано је и постављање лавиринта дечјих права, који би такође на забаван начин, родитељима и наставницима пружио основна знања из области права детета и на креативан начин представио разлику између жеља и права детета.

Радионицу су реализовали акредитовани тренери у области права детета из удружења „Центар за креативни развој – Књажевац“, који су једни од партнера на пројекту „Образовање за права детета“.

Invalid Displayed Gallery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *