„Сметња није претња“ акција парламентараца, у Змајевој школи, у Врању

Акција Ученичког парламента ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Врању реализована је у четвртак, 2. новембра у дворишту школе, у оквиру пројекта Образовање за права детета. Пројекат у Врању реализује УГ „NEXUS -Врање“ у партнерству са основним школама Јован Јовановић Змај и Светозар Марковић преко УЦПД а уз финансијску подршку Песталоци дечје фонације и Владе Лихтенштајна. Циљ акције „Сметња није претња“ је подршка деци са потешкоћама у развоју кроз промоцију једнаких права за свако дете.

На акцији је креиран заједнички пано, осликан и исписан порукама подршке деци са потешкоћама у развоју, који ће касније бити изложен у канцеларији Ученичког парламента Змајеве школе. Значајну подршку у реализацији ове активности парламентарци су добили од талентоване деце из мигрантске популације, који су полазници ликовне радионице у склопу Народног универзитета у Врању кроз логистичку подршку Индига, КИРС-а и ИОМ-а.

Ученици Змајеве школе су осликали и промо-рам за фотографисање па су посетиоци и на тај могли да изразе подршку.

Такође, уценици школе Светозар Марковић извођењем песме „Земља“ на знаковном језику cу изразили подршку деци са оштећењем слуха. Чланови Мреже Ученичких парламената за заштиту права детета у Врању помогли су при реализацији активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *