Senior Professional Training

Oд 8-21.новембра 2015.године у Дечјем селу у Трогену, у Швајцарској, организован је тренинг за подршку и оснаживање професионалаца запослених у институцијама или невладиним организацијама које се баве образовањем. Тема овог интренационалног скупа била је „Права детета и образовање – како подстицати и осигурати квалитет, партиципацију и заштиту деце у образовном систему“.

Шеснаест учесника из Танзаније, Тајланда, Лаоса, Молдавије, Македоније и Србије допринели су веома квалитеној размени знања, искустава и нових идеја у поменутој области. Концепт тренинга заснован на активном учешћу уз веома квалитетне методе и технике рада модераторке радионица госпођице Стефани Риналди, као и одлично организована размена у целости, за шта је била задужена госпођица Андреа Горт, допринели су да процене квалитета овог пилот програма Песталоци фондације буду изузетно високе од стране свих учесника.

Захваљујући Песталоци програму у Србији, у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, на овом тренингу присуствовале су три представнице наше земље Александра Калезић Вигљевић (педагог-сарадник на пројекту, Београд), Зденка Миливојевић (ОШ „Митрополит Михаило“, Сокобања) и Невена Мартић (ОШ„Светозар Марковић“, Краљево).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *