Посета представника Песталоци дечје фондације партнерским школама у Врању

У оквиру пројекта Образовање за права детета 17.04.2018. реализована је посета представника Песталоци дечије фондације Славице Кијевчанин и Јелене Најдановић Томић, партнерским основним школама Светозар Марковић и Јован Јовановић, у Врању.

У оквиру састанака реализованих приликом посете, у пријатној атмосфери локални пројектни тим, наставници и представници Ученичких парламената представили су пројектне резултате и постигнућа, у својим школама.

Песталоци тим је похвалио позитивне промене у школама којима је допринео пројекат: „У оквиру редовне наставе деца уче о правима детета и Школе живе права детета. Партнерске школе у Врању постигле су висок ниво добре праксе у промовисању права детета, вредности поштовања различитости, у превенцији дискриминације и насиља и осигурања да сви ученици буду информисани и активно учествују у животу школе.“

Заједно са Песталоци тимом школе је посетио и професионални фотограф Дидиер Руеф, који је фотографисао пројектне активности, продукте и школску атмосферу у циљу припреме материјала за презентацију и промоцију пројектних активности које ова фондација реализује у Србији. Урађене професионалне фотографије ће бити доступне партнерским школама и организацији.

Представљена постигнућа и промене, у циљу познавања и поштовања права сваког детета, су резултат велике мотивисаности и рада свих учесника у протеклом шестогодишњем периоду на вредном пројекту за наше школе и организацију!

Пројекат у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ у партнерству са ОШ „Јован Јовановић Змај“ и ОШ „Светозар Марковић“ преко Ужичког центра за права детета а уз финансијску подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *