ОБУКА ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ НОВИХ ШКОЛА

8.6.2019. године,  у Регионалном центру за стручно усавршавање запослених у образовању, у Ужицу одржана је обука о правима детета за четири нове школе које су се укључиле у реализацију пројекта ,,Образовање за права детета“. Укупно 29 наставника, професора разредне наставе и стручних сарадника из ОШ „Слободан Секулић“, ОШ „Петар Лековић“, ОШ „Алекса Дејовић“ и ОШ „Димитрије Туцовић“  учествовали су у наведеној обуци. Тема обуке су права детета у образовању.

Обука је била динамична, представљени су Конвенција о правима детета, принцип партиципације, појам потреба и жеља, а кроз практичне примере радило се на препознавању дискриминације у образовном систему.

Поред упознавања школа са реализацијом пројекта у протеклих неколико година, учесници су имали прилику да прођу кроз наставне јединице, материјале и идеје које су као резултат реализације пројекта сабране у Ресурс пакет који се налази на сајту пројекта. Поред тога, урађен је приказ Индикатора остварености права детета у образовању- Индекса, који ће им у наредном периоду бити од велике користе приликом процењивања појединих области у школама.

Обука је реализована у оквиру пројекта ,,Образовање за права детета“, који реализује Ужички центар за права уз подршку Песталоци дечје фонадације, из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *