ОБУКА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА О ПРАВИМА ДЕТЕТА , ОШ “ВУК КАРАЏИЋ“ ВРАЊЕ

У оквиру пројекта „Образовање за права детета“ у основној школи  „Вук Караџић“ у Врању,  дана 23. и  24. септембра 2021.  реализована је обука  са ученицима. Обука је одржана у амфитеатру школе.  Тренери  обуке  наставница географије и координатор   Олга Стошић и  наставница ликовне културе Јелена Здравковић.

  Теме  на радионицама односиле су се на појам људских и дечјих права, Конвенцији о правима детета, партиципацији, стереотипима, предрасудама и дискриминацији, кроз  израду акционих планова ученици су показали да су свесни проблема који их окружују   и  иницијативу за организацију акције у циљу промоције и заштите права детета.

Задовољство својим  учешћем, атмосфером  и начином рада на радионицама деца су изразила  у својим евалуацијама. Један од коментара наших радионичара је порука: „Хоћемо ли и следеће недеље имати радионице, баш бих волео! –рече један Вук.

Пројекат Образовање за права детета у Врању реализује  УГ „NEXUS -Врање“ из Врања са шест основних школа у Пчињском округу, уз подршку Ужичког центра за права детета као и Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *