О трансформативном дијалогу у ОШ „Митрополит Михаило“ у Сокобањи

Техника трансформативног дијалога оставила је утисак на наставнике током онлајн студијских посета, те су у партенрској школи у Сокобањи одлучили да обуку на ову тему уврсте у свој акциони план. Наставницима ове школе у суботу 19. јуна придружили су се и наставници ОШ „9. српска бригада“ из Бољевца и одржана је обука са укупно 27 учесника. Обуку су реализовале Зденка Миливојевић и Ана Јовановић.

Након упознавања са самом техником, наставници обуке су анализирали неколико сценарија из Ресурс пакета и покушали да уоче питања из сва четири нивоа трансформације, а у случају да питања из неког нивоа нису планирана сценаријом, учесници су их додавали.

Обука је оцењена као веома практична, а садржај примењив у настави, што може бити подстцај и другим школама да организују активност сличну овој.

Активност је реализована у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, који удружење „Центар за креативни развој – Књажевац“  реализује са Ужичким центром за права детета уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *