Два кратка филма о правима детета

Ученици седмог разреда ОШ „Димитрије Тодоровић – Каплар“ из Књажевца су припремила два кратка филма о правима детета. У првом филму који носи назив „Желим да живим живот по сопственом избору“ поруке деце су јасне: опомињу нас на то колико је болесне и гладне деце широм планете, колико деце свакодневно трпи злостављање и неку врсту искоришћавања, колико деце са 11 година иде у рат, колико деце нема кров над главом… Филм можете погледати ОВДЕ.

У другом филму „За иста права све деце света“ деца су, кроз своје виђење дечјих права и одговорности, позвала све своје вршњаке да уче и живе своја права, а да наша школа подржава иницијативе деце, да тежи стварању услова једнаких шанси за сву децу види се из прилога који спајају видео поруке наших сјајних „Амбасадора дечјих права наше школе“. Текстови – поруке у филму су ауторски радови деце. Филм можете погледати ОВДЕ.

Филмови су настали у време изолације и учења на даљину, због чега исказујемо још већу захвалност ангажованим ученицима на одговорном односу према раду и у овако специфичним околностима.

Ови филмови настали су у оквиру пројекта „Образовање за права детета“ који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *