БОНТОН И ОПАСНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ

У ОШ „Алекса Дејовић“, у Севојну ученици су се бавили темом „Опасности на интернету“ и правилне интернет комуникације. У сарадњи са наставницом информатике ученици ће у наредном периоду, у оквиру  пројекта „Образовање за права детета“, разговарати и дебатовати на тему „Дигитална писменост“ и „Заштита личних података“.

У  циљу превентивног деловања  и  спречавања дигиталног насиља, ученици су на креативан начин подстакли размишљање о правилном понашању у интернет комуникацији. Протеклих дана на видљивом месту у школи су осликавали мурал са мотивационим порукама – бонтон на интернету:  Поштуј ауторска права, Увек се представи, Пријави насиље, сумњиве профиле, Поштуј приватност других, Сачувај претеће поруке, Не објављуј туђе податке без сагласности, Не објављуј док си љут/а, Не псуј, Користи емотиконе.

Поред тога креирали су и ликовна идејна решења других  мурала – Опасности на интернету, који би се могли наћи у кабинету информатике.

Активност је део пројекта  „Образовање за права детета“ који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечје фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *