Акција ученика у Севојну

 Реализована је прва акција ученика који су прошли обуку у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, уз подршку Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације. Ученици су се упознавали са члановима Конвенције које су на занимљив и креативан начин учинили доступним осталим ученицима и наставницима. Наиме, преко магнетића и беџева пласирали су важне поруке о правима детета. Беџеви на једноставан начин скрећу пажњу и остављају снажну поруку која покреће на размишљане и активност. Тако, поруке остају запамћене.


      Несвакидашња и лагана акција ученика изазвала је позитивне реакције учесника, али и осталих ученика и наставника. На крају акције ученици су учествовали у квизу знања о правима детета након чега су делили беџеве и магнетиће.

       На тај начин указивали су на важност права детета, као на нешто о чему треба говорити.

Корелативним приступом са наставом информатике, ученици су у Paint-у дизајнирали идејно решење магнетића и беџа. Неки су своје идеје креирали као лого ОПД, онако како га они замишљају. Били су им доступни и разни програми и апликације: Photoshop, Pinterest и сл.

Видео настао на активности можете погледати ОВДЕ

Активност је део пројекта „Образовање за права детета”, који реализује Ужички центар за права детета, уз подршку Песталоци дечије фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *