Акција „Причамо из искуства“

Једна од акција коју су планирали ученици након завршене обуке у оквиру пројекта „Образовање за прва детета“, названа „Причамо из искуства“, обухвата вршњачку едукацију о правима детета. Ђурђа Илић, Кристина Перишић, Исидора Максимовић, Катарина Родић и Сања Ђајић, ученице VII разреда наше школе, 10. јуна 2015. године реализовале су две едукативне радионице за ученике III разреда. Знање о правима детета које су стекле током обуке, на занимљив и креативан начин, прилагођен узрасту, пренеле су млађим ученицима. Ово дружење започето је разговором о томе шта су дечија права, а настављено радионицом на тему Људске потребе и жеље, након чега су ученице VII разреда разговарале са својим млађим другарима о томе шта је насиље, како га препознати и које врсте насиља постоје. На крају овог лепог дружења, сва одељења трећег разреда добила су на поклон разнобојне хамере и по једну таблу за своје учионице.

Без генерацијских препрека, што је омогућило лакше преношење информација, отворенији разговор, уз више поверења, ова вршњачка едукација показала се веома успешном и биће настављена током следеће школске године, када ће и други ученици, полазници обуке и чланови Ученичког парламента, своја знања и искуства преносити млађим ученицима.

Радионице су реализоване у сарадњи и уз велику помоћ наших учитељица: Наде Костић, Илинке Милановић, Љиљане Оташевић и Олге Прохоров Стојменов.

Invalid Displayed Gallery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *