Усвајањем и применом нових Правилника унапређујемо ниво остварености права детета у школи!

У  ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Врању, на седници Школског одбора која је одржана 29.06.2017. године, разматрана су и усвојена три Правилника који су креирани у оквиру пројекта Образовање за права детета: Правилник о информисању ученика, Правилник о партиципацији ученика и допуна Правилника о дисциплинској одговорности ученика делу који се односи на ученике са развојним потешкоћама и инвалидитетом, као и на ученике „повратнике из иностранства“.

Школска координаторка пројекта је изложила постојеће механизме, кораке и правила у поступцима учешћа ученика у раду школе, у различитим областима које се њих тичу.

Усвајањем и применом нових Правилника остварићемо многе стандарде/индикаторе из Трогодишњег акционог плана школе за унапређење остварености права детета. Значај и вредност овог постигнућа је што обезбеђује поштовање права сваког детета у нашој школи.

Пројекат у Врању Змајева школа реализује у партнерству са UG „NEXUS-Vranje“ и ОШ „Светозар Марковић“ преко Ужичког центра за права детета из Ужица. Пројекат финансира Песталоци дечја фондација.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *