Реализован тренинг за ученике и у Књажевцу

 

У основној школи „Вук Караџић“ у Књажевцу је у суботу и недељу, 10 – 11. јуна 2016. године, реализован тренинг за чланове ученичког парламента и заинтересоване ученике 6. разреда, на тему права детета. Ове радионице се већ „традиционално“ одржавају са ученицима основних школа, а део су пројекта „Образовање за права детета“, који реализује 5 организација цивилног друштва у Србији, на челу са Ужичким центром за права детета, а у партнерству са 10 основних школа. Координацију пројекта за ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца и ОШ „Митрополит Михаило“ из Сокобање реализује Центар за креативни развој – Књажевац.

Овогодишњи тренинг у школи „Вук Караџић“ је конципиран тако да су поред класичних радионица и ученици 7. разреда, који су прошле године прошли сет радионица, путем вршњачке едукације ученицима 6. реазреда припремили и реализовали један сет радионица.

На радионицама је активно учествовало тридесетак ученика 6. и 7. разреда, а радионице су уз ученике реализовали тренери из области права детета, из партнерске организације „Центар за креативни развој – Књажевац“. Ове радионице у многоме помажу деци да науче разлике између жеља и потреба и разумеју појам одговорности који се везује за права детета и неопходан је како би се права свих подједнако уважавала.

Поред ученика, тренинг о правима детета се у 10 партнерских школа реализује и за наставнике и стручне сараднике, како би се права детета у потпуности „живела“ и остваривала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *