Реализована још једна акција Ученичког парламента ОШ „Светозар Марковић“, Врање

Нова генерација парламентараца ОШ „Светозар Марковић“, Врање прошла је обуку о правима детета у оквиру пројекта Образовање за права детета, који финансира Песталоци дечја фондација.  Ученици су стекли нова знања о својим правима, оснажени су да препознају ситуације кршења права и подстакнути да реагују у таквим ситуацијама. На самој обуци су заједнички уочили проблем у школи и развили акциони план у циљу његовог решавања.

У оквиру Дечје недеље,  Ученички парламент је кроз представу „Из нашег угла“ Наставничком већу приказао неке непријатне ситуације које се дешавају на часовима. Ученици су показали висок ниво самокритичности и на најреалнији начин приказали ситуације у којима су и они кршиоци права. Представа има за циљ да подигне свест о томе да се у појединим ситуацијама које доживљавамо као „смешне“ исмева и вређа личност појединца а да се на тај начин крше нечија права.

Тим за заштиту ученика од злостављања је припремио и поделио наставницима летак на коме је извод из Закона основа система образовања и васпитања чл. 44, којим се прописују одређене санкције услед непоштовања туђих права, дискриминације и насиља.

Новинарска секција

Save

Save

Save

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *