Реализација пројекта Образовање за права детета у ОШ „Нада Матић“ из Ужица

Трогодишња сарадња основне школе „Нада Матић“ из Ужица са Ужичким центром за прва детета у реализацији пројекта „Образовање за прва детета“ ушла је у нову фазу. На основу документа „Индикатори остварености права детета у образовању“, у наредном периоду вршићемо процену остварености права детета  у нашој школи. На основу те процене и добијених резултата, израдићемо трогодишњи акциони план (2016-2018), како бисмо планираним активностима унапредили и побољшали постављене стандарде из области остварености права детета у образовању.

На тренингу „Примена Индекса“ који је држан у Краљеву, 19. и 20. фебруара 2016. године, и коме су присуствовали чланови школског тима за реализацију пројекта (Севда Рамовић, школски педагог и Данијела Илић Мићовић, помоћнк директора), разматрани су кораци у примени Индекса, принципи и методологија рада, развијање акционог плана примене Индекса, као и израда извештаја о остварености права детета и израда акционог плана унапређења права детета.

Као и све многобројне активности које су до сада реализоване у оквиру овог пројекта, и активности планиране у наредном периоду усмерене су на то да школа постане сигурније, лепше и пријатније окружење за свако дете, које има право на квалитетно образовање, на безбедне услове рада и боравака у школи, право да буде заштићено од дискриминације и сваке врсте насиља, злостављања и занемаривања, као и право да учествује у одлучивању о многим питањима која су од значаја за његово одрастање и школовање.

Електонску верзију Индекса можете пронаћи ОВДЕ, а штампани примерци налазе се у школској библиотеци.

Вест је преузета са сајта школе „Нада Матић“ из ужица и можете је погледати ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *