Припреме у Сокобањи за путовање деце у Швајцарску

У понедељак, 18. јула 2016. године, у просторијама школе „Митрополит Михаило“ из Сокобање, одржан је још један састанак у низу састанака са родитељима и учесницима групе ученика која путује у Швајцарску. Група од четрдесеторо деце, коју чине ученици основних школа „Митрополит Михаило“ из Сокобање и „Вук Караџић“ из Књажевца, боравиће у Песталоци дечјем селу (Троген, Швајцарска) од 7. – 22. септембра 2016. године. По дватесеторо изабраних ученика ове две школе са још 6 супервизора биће смештени у две куће у овом дечијем центру, а креативне и забавне радионице за време боравка у Трогену учиниће њихов двонедељни боравак тамо још лепшим.

Као и до сада, у време викенда планирани су обиласци значајних локација у Швајцарској, од којих су најинтересантнији Рајнини водопади, Технорама, Маунт Сантис, фабрика чоколаде, затим градови попут Цириха и Луцерна и многa друга места.

Овај програм интеркултуралне размене, који је део пројекта „Образовање за права детета“, реализује се већ четврту годину и у овом периоду је преко 400 ученика имало прилику да путује у Швајцарску. Поред Књажевца и Сокобање у пројекат су укључене и партнерске основне школе из Ниша, Краљева, Врања и Ужица. Пројекат реализује 5 организација цивилног друштва у партнерству са 10 основних школа из Србије, а координатор целог програма и оперативни партнер дечијој фондацији Песталоци, која финансијски подржава пројекат, је Ужички центар за права детета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *