Право на здравље и значај унапређења квалитета живота

Трибина под називом “Системи органа за циркулацију код човека” реализована је 16. маја 2017. године у основној школи Јован Јовановић Змај, у Врању. Циљ трибине је упознати ученике са штетним утицајем различитих супстанци (алкохола, дувана, дроге, енергетских и газираних пића) на систем за циркулацију човека и увиђање значаја превенције у очувању и унапређењу здравља и квалитета живота.

Трансфузиолог, др Душан Јовановић је говорио о функционисању Система за циркулацију човека, о правилној исхрани и али штетним супстанцама по човеково здравље.

Професор биологије Индира Станковић је подсетила присутне на право на здравље и здравствену заштиту усмеравајући их ка здравим стиловима живота.

Подршку у припреми и реализацији трибине пружили су представници Ученичког парламента  и некадашњи представници Ученичког парламента школе-данашњи средњошколци. Ученици средње економске школе у Врању говорили су о примерима својих вршњака који су користили алкохол и напустили школу. Истакли су значај здравих стилова живота наводећи спорт, разне хобије и њихов позитиван утицај на духовну и физичку изградњу личности.

Учесници трибине били су директор, наставници и ученици 7 и 8. разреда Змајеве школе и представници Ученичког парламента средње Економске школе.

Сви заједно су дошли до јединственог закључка да је потребно да се ученици укључују у ваннаставне активности, да правилно користе слободно време јер ће то допринети изграђивању самопоуздања и самопоштовања као и очувању здравља.

                                                             

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *