„ПРАВИЛА ЛЕПОГ ПОНАШАЊА“ – УГЛЕДНИ ИНКЛУЗИВНИ ЧАС

У оквиру пројекта Образовање за права детета, угледни инклузивни час одељењског старешине одржан је 28. марта 2018. године, у одељењу 24 и одељењу ученика са сметњама у развоју (4. разред).

Наставна јединица била је „Правила лепог понашања“, а часу су присуствовали Севда Рамовић, школски педагог и учитељица Нада Костић.

У уводном делу часа ученицу су одгледали филм „Правила лепог понашања“ који су осмислили и снимили њихови вршњаци из Бајне Баште. Током анализе садржаја филма, ученици су наводили примере по чему се разликујемо, како пружамо и примамо помоћ, зашто је битно да у играма и заједничким активностима сви учествујемо, коме се обратити за помоћ када нисмо безбедни и зашто је школа заједничка за сву децу.
У оквиру групног рада, развијајући сарадњу, слушањем и уважавањемтуђег и изношењем сопственог мишљења, наводећи личне примере, ученици су успешно одговорили и нашли решење за задате задатке.

У завршном делу часа њихова размишљања и ставови повезани су са Конвенцијом о правима детета, тј. са члановима који се односе на: право на различитости,право на школовање, право на безбедност, на слободно изношење свог мишљењаи право на учешће у заједничким активностима.

Учитељица Љиљана Оташевић и дефектолог Нада Марић

Пројекат се реализује уз помоћ Ужичког центра за права детета и Песталоци дечије фондације.

Вест на Фејсбуку и више фотографија можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *