Права детета у стрипу

 

ОШ „Светозар Марковић“ – Врање

У оквиру европске дигиталне кампање, Онлајн недеље 2016, која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света, учитељ Миомир Дејановић је 16. марта 2016. године одржао радионицу Компјутерска израда стрипа.

Заинтересовани ученици и наставници врањске ОШ „Светозар Марковић“ су у дигиталном кабинету ове установе, уз неопходне инструкције водитеља, активно радили на компјутерској изради стрипова, користећи онлајн апликацију „Стрип генератор“, која је веома погодна за ову намену.

Посебно радује чињеница што су ученици заинтересовани за укључивање у овакав начин рада, па је Дејановић обећао да ће са свим знатижељним ђацима реализовати и нове радионице.

Да би показао широке могућности онлајн апликације „Стрип генератор“, али и дао свој допринос успешној реализацији пројекта „Образовање за права детета“ у нашој школи, учитељ Миомир Дејановић је израдио и стрип о правима детета, који се ефикасно може користити у образовно-васпитне сврхе.

Invalid Displayed Gallery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *