Посета тима Песталоци дечје фондације партнерима пројекта „Образовање за права детета“

Ужички центар за права детета је 13. и 14.септембра 2017.године угостио едукаторе Песталоци дечје фондације из Швајцарске. Циљ посете је ближе упознавање са активностима пројекта „Образовање за права детета“, разматрање могућности за унапређење интеркултуралног програма размене који се одвија у Трогену, у коме учествују основци и средњошколци из Србије.

Након реализованог састанка у просторијама Ужичког центра за права детета, дружење је настављено са пријатељима пројекта, наставницима, децом из Ужица и Краљева. Други дан био је посвећен посети партнерских школа (Основна школа „Нада Матић“, и Прва основна школа краља Петра II) и разговору са децом и наставницима о акцијама Ученичког парламента и начинима како се знања из Трогене преносе вршњацима.

Средњошколци, чланови омладинског клуба Ужичког центра за права детета, су имали прилику да представе вршњачке радионице и акције које ће реализовати са вршњацима, а на на теме: интеркултуралност, превенција предрасуда, сретеотипа, дискриминације и насиља.
Тим Песталоци дечје фондације, током четвртка и петка, наставља посету партнерима у Нишу и Књажевцу.

Захваљујемо се свим пријатељима пројекта који били са нама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *