Планирање акција ученичког парламента

У основној школи „Вук Караџић“ у Књажевцу је 19. новембра настављен тренинг о акционом планирању, на коме су учествовали представници ученичког парламента и заинтересовани ученици ове школе.

Ово је други тренинг из области акционог планирања, а у наредном периоду је планиран још један сусрет када ће ученици финализирати своје предлоге акција за период до краја календарске године, након чега ће ови предлози бити представљени на састанку наставничког већа. Треба напоменути да су у процесу израде акционих планова базираних на индикаторима остварености права детета  у школи предлози ученичког парламента били од пресудног значаја и усмерили део планираних активности.

Ученички партламент ОШ „Вук Караџић“ је у овој години већ реализовао низ акција које су имале за циљ промоцију и приказале остваривања права детета у школи, водећи се принципима партиципације, у чему су имали пуну подршку наставника. Ученички парламент школе чине ученици 7. и 8. разреда, а у заједничке активности су укључени и ученици млађих разреда. Ова пракса је показала да ученици млађих разреда једнако добро разумеју права детета и да је заправо пожељно укључивати се што је раније могуће.

Save

Save

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *