О ПРИМЕНИ КОНВЕНЦИЈЕ О ПРАВИМА ДЕТЕТА У КРАЉЕВУ

Промоција Другог и трећег алтернативног периодичног извештаја о примени Конвенције о правима детета у Републици Србији за период од 2008-2014. одржана је у две краљевачке основне школе, „Чибуковачки партизани“ и „Светозар Марковић“. Последња недеља новембра 2015.године посвећена је анализи примене Конвенције о правима детета у Србији коју су у оквиру реализације пројекта „Образовање за права детета“ у поменутим школама спровели представници организације „Имам идеју“.

Кроз радионицу, током које су упознати са Извештајем, ученици су дискутовали о појединим проблемима који се тичу деце. Дискутовало се о томе како деца виде реализацију Конвенције и који су могући путеви превазилажења потешкоћа са којима се наша земља сусреће. Ученици су добро препознали скривене трошкове у бесплатном школовању у Србији, потешкоће са којима се деца са инвалидитетом сусрећу, деца азиланти, проблеме са објективним извештавањем медија и сл.

Дејан Алексић гостовао је у вестима Краљевачке телевизије где је представио активности пројекта и презентацију Алтернативног извештаја.

Репортажу изворно можете погледати и на сајту РТВ Краљево..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *