Обука наставника „Примена приручника и ресурс пакета о правима детета у настави-ТРАНСФОРМАТИВНИ ДИЈАЛОГ“ у партнерским школама, у Врању

У циљу подршке наставницима да унапреде квалитет часова о правима детета, у оквиру пројекта Образовање за права детета, 10. фебруара 2017. је реализована обука за 30 наставника из основних школа „Светозар Марковић“ и „Јован Јовановић Змај“, у Врању.

Водитељица обуке Јелена Жунић Цицварић из Ужичког центра за права детета је подстакла присутне наставнике да у настави примењују технику трансформативног дијалога и да и на тај начин подстичу код својих ученика развој критичког мишљења.

У позитивној атмосфери, кроз динамичне активности и занимљиве материјале наставници су подстакнути на усвајање садржаја применљивог у пракси. Наставници су усмерени на креирање нових и коришћење наставних јединица из ресурс пакета, са пројектног сајта opd.org.rs.

Обуци су присуствовале локална координаторка пројекта Сузана Пантовић и координаторка програма за људска права Милена Димитријевић-Томић (бивша EMPOWER студенткиња), из УГ „NEXUS-Vranje“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *