Обука наставника „Од предрасуда и стереотипа до дискриминације и насиља“

Jеднодневну, акредитовану обуку “Од предрасуда и стереотипа до дискриминације и насиља” добило је бесплатно, 30 наставника ОШ „Светозар Марковић“ и „ОШ Јован Јовановић Змај“, у Врању у оквиру пројекта Образовање за права детета. Обука је реализована 09. фебруара 2017. у просторијама Змајеве школе, у Врању. Водитељица  обуке била је Јелена Жунић Цицварић iz Ужичког центра за права детета. Обуци је присуствовала и локална координаторка пројекта Сузана Пантовић из УГ „NEXUS-Vranje“.

Ова обука је допринела да се запослени упознају са значењем дискриминације у образовно-васпитном раду као и њеним облицима, који су јасно видљиви или слабије уочљиви.  Наставници су подстакнути на боље разумевање своје улоге како у превентивном тако и у интервентном деловању у случајевима дискриминације,

Присутни наставници кажу да су стекли нова знања која ће имплементирати у свакодневном раду.

Сваки наставник је у обавези да после обуке реализује најмање по три часа о предрасудама, стереотипима и дискриминацији.

Одржани часови ће допринети реализацији пројектног акционог плана, да се током 2017. године, у оквиру редовне наставе, у сваком одељењу, у обе партнерске школе, реализује по 8 часова о правима детета који ће бити евидентирани у дневнику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *