Естетско уређење школе

Ученици ОШ „Нада Матић“ из Ужица су учествовали у естетском уређење школског дворишта. Акцију су планирали чланови Ученичког парламента  током израде Акционих планова након процене остварености права детета у школи и ученици шестог разреда током обуке за будуће чланове Ученичког парламента. Цветни мотиви, фигуре животиња, апстрактне композиције украсиле су празне зидове бетонских жардињера за цвеће у школском дворишту као и друге зидне површине испред улаза у школску зграду.

Друга активност  коју смо реализовали је осликавање мурала у холу школе под називом ,,Дрво живота“. Мурал су осликавали ученици седмог разреда. На симболичан начин, кроз мотив дрвета, приказана је лепота различитости. Свака грана дрвета има свој облик боју, цветове и плодове, а све заједно чине једну прелепу крошњу живота. Разлике су нешто што нас спаја и чине свет богатијим и лепшим.

Акција ученика је реализована у оквиру  пројекта Образовање за права детета, подржаног од стране Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације и представља једну од активности обележавања Дана школе.

Галеријку слика погледајте на сајту школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *