У сусрет обуци о правима детета

У оквиру припрема за обуку ученика о правима детета, у ОШ ,,Светозар Марковић“ у Краљеву, одржано је попуњавање мотивационих писама/упитника ученика који су заинтересовани за учешће на обуци. Наиме, ОПД тим ОШ „Светозар Марковић“ донео одлуку да ове године, осим ученика који су изабрани представници Ученичког парламента и Вршњачког тима у шестом разреду, право учешћа на обуци добију још пет ученика шестог разреда који покажу највећу мотивисаност за учешће на обуци. 

​На тај начин, већи број ученика ће проћи обуку, а очекује се и повећање квалитета пројектних активности.

Дана 7.4.2017. године, 34 ученика је попуњавало мотивациона писма/упитнике.  Писма су пре прегледања била шифрована. Сви чланови ОПД тима и представници Ученичког парламента и Вршњачког тима прегледали су писма и оценили их оценом од 1 до 10, на основу следећих критеријума:

​-ангажовање у ваннаставним активностима у школи;

-ангажовање у активностима ван школе;

-спремност за волонтерски рад;

-спремност за тимски рад;

-способност аргументоване презентације својих способности и вештина;

-разлози мотивисаности учешћа у пројекту.

На основу претходно донетих правила рангирања, одабрано је пет ученика за учешће на обуци о правима детета, која је планирана за 22. и 23. април 2017. године. 

Неколико ученика који су попуњавали мотивациона писма, оставило је коментар да су веома захвални за пружену прилику да буду укључени у пројектне активности, иако нису одабрани представници својих вршњака.

Како се ова пракса показала веома добром и пошто су је ученици подржали, ОПД тим је одлучио да и у наредном периоду ова активност буде саставни део пројектних активности.

2 thoughts on “У сусрет обуци о правима детета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *