Тренинг о медијацији и радионице у школaма

Након обуке за вршњачке медијаторе која је одржана крајем фебруара 2018. године за 32 ученика партнерских школа „Стефан Немања“ и „Учитељ Таса“, ученици су започели са реализацијом радионица за своје вршњаке.

Четвородневни тренинг за вршњачке медијаторе је укључио 31 учесника ВИ разреда из обе партнерске школе, од тога 16 дечака и 15 девојчица, у складу са планом о већој родној равноправности и афирмативном акцијом у погледу већег укључивања дечака у пројектне активности. Ови ученици су започели спровођење 20 радионица по школи, које ће укључити преко 500 ученика, који ће на овај начин бити упознати са концептом и значајем вршњачке медијације,
Обзиром да су учесници тренинга били у могућности да се опробају у улози вршњачких медијатора током последњег дана тренинга, у сарадњи са школским тимом за медијацију они су постали и званични школски вршњачки медијатори, а током радионица ће се представити осталим ученицима како би они знали коме могу да се обрате у случају конкфликта.

Реализована активност је део пројекта „Образовање за права детета“, коју спроводи Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб, уз помоћ Песталоци дечије фондације.

[foogallery id=“3236″]

Објављено у Ниш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *