Правилник о похваљивању и награђивању ученика ОШ „Светозар Марковић“ из Врања

Драги наставници и ученици,

Представљамо вам Правилник о похваљивању и награђивању ученика ОШ „Светозар Марковић“ из Врања. Правилник је настао као потреба коју смо увидели реализацијом пројекта „Образовање за права детета.“ Приликом примене Индикатора остварености права детета у образовању закључили смо да у школи не постоји разрађен систем за похваљивање и награђивање ученика.

Признавање постигнућа и награђивање код детета развија сигурност, подстиче на даљи труд и залагање. Наш циљ је да ученици буду сигурни у себе, позитивни, кооперативни, отворени, а без пружања подршке, награђивања и похвала то се не може постићи.

Како бисмо унапредили постојеће стање остварености права детета и успоставили систем награђивања ученика и подстакли ученике да се развијају до својих крајњих граница, Трогодишњим акционим планом предвидели смо израду критеријума за награђивање и похваљивање ученика.

Правилник можете погледати на сајту школе ОВДЕ .

Ученици су задовољни транспарентношћу похваљивања и награђивања, активно учествују приликом одабира ученика и спортисте генерације и код њих се развија осећај за праведност и дељење успеха.

Наставници применом Правилника искључују своју субјективност и непристрасно приступају избору ученика и спортисте генерације.

Унапредили смо школску праксу, сада ученике јавно похваљујемо на значајним датумима школе.

У оквиру промотивног дана школе „5+ дан“ промовисали смо све ученике који су у 2017. имали резултате на такмичењима и конкурсима.

Пројекат Образовање за права детета у Врању реализује УГ „NEXUS-Врање“ у партнерству са школама „Светозар Марковић“ и „Јован Јовановић Змај“ преко УЦПД а финансира Песталоци дечја фондација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *