Подршка наставницима за примену ОПД

kv-06042015-lrg

У складу са планом активности реализације пројекта „Образовање за права детета„ за 2015. годину, 2.4. 2015. године у ОШ „ Чибуковачки партизани „ реализован је састанак тима као вид подршке наставницима за примену ОПД. Определили смо се да то буде на седници Наставничког већа како би обезбедили што већ обухват наставника а и као могућност сензитивизације наставника који до сада нису реализовали наставне јединице.

Циљ састанка је био размена искуства међу колегама у реализацији наставних јединица са елементима дечијих права . Координатор Весна Шапоњић је презентовала могућности сајта са посебним освртом на део Ресурс пакет , који садржи много квалитетних припрема за реализацију часова на тему дечијих права. Похваљену су све колеге чији се примери налазе у Ресурс пакету. У складу са стандардима квалитета реализације часова дата су додатна упутсва у вези са креирањем квалитетних припрема.

Наставници су били у прилици да се упознају и са анализом резултата анкете која је имала за циљ прикупљање података о механизмима који би осигурали квалитет часова у области ОПДа.На основу података из акете можемо закључити да већина наставника сматра да је међусобна посета часовима наставника који реализују програм један од начина за осигурање и унапређивање квалитета часова.

Следећи састанак је планиран за јун, уз присуство стручњака за област ОПД из организације „Имам идеју“.

Весна Шапоњић

школски координатор

ОШ „ Чибуковачки партизани“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *