Обележавање Дана Светога Саве у ОШ „Стефан Немања“ у Нишу

Организација и реализација обележавања Дана Светога Саве била је саставни део акционог плана за подстицање партиципације ученика (примена ИНДЕКСА остварености права детета).
Ученици осмог разреда оформили су тим за организацију и реализацију ове активности и изабрали свог координатора. Осмислили су сценски приказ-написали текст, осмислили изглед сцене, поделили улоге, осмислили плакат и летак… Контактирали су наставнике српског језика, ликовне и музичке културе.
Приредба је имала два дела, од којих је први -сценски приказ у сликама (живот и дело Светог Саве), ауторско дело ученика осмог разреда.
Остварена је повезаност овог пројекта са међународним еко пројектом Еко школа који се такође реализује у нашој школи. Наиме, на часовима еколошке секције, ученици старијих разреда су, по нацртима тима, израдили делове сценографије.
У реализацији су учествовали ученици осмог, седмог и шестог разреда. Подршка су биле наставница математике-Душица Марковић, вероучитељица Маја Стојановић и школски координатор.
Ученици су због успешне организације и реализације обележавања Дана Светога Саве добили бројне похвале, а самим тим, порасла је и њихова мотивација за реализацију сличних активности у току ове и наредних година.

Invalid Displayed Gallery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *