Акција Ученичког парламента Змајеве школе, у Врању

У оквиру пројекта Образовање за права детета који финансира Песталоци дечја фондација, реализована је акција Ученичког парламента OШ Јован Јовановић Змај 20. новембра 2015. са почетком у 12 сати, у просторијама школе, поводом обележавања Светског дана детета.

Чланови и будући чланови Ученичког парламента су отворили канцеларију за рад, за своју али и будуће генерације парламентараца њихове школе. Просторија је опремљена од средстава опредељених пројектом уз подршку менаџмента школе и NEXUS-a.

Организована је и промоција Другог и трећег периодичног алтернативног извештаја о примени Конвенције о правима детета у Републици Србији за период 2008-2014. године који је припремила Коалиција за мониторинг права детета у Републици Србији а чији је рад координисао Центар за права детета. Представљањем извештаја Коалиција жели да скрене пажњу јавности на децу и да истакне најважније налазе процеса праћења.

Присутнима je приказана представа Ученичког парламента са циљем промоције недискриминације и толеранције у школи.

У другом делу акције, ученици петог разреда су приказали кратке представе својим вршњацима у оквиру редовне наставе са циљем промоције права детета.

На акцији је подељен едукативно-промотивни материјал.

У холу школе на тему Права детета ученици другог и четврог разреда су организовали изложбу цртежа и приказана је презентација Права детета за ученике, родитеље и наставнике школе. Презентацију су направили ученици осмог разреда са својим наставницима у оквиру редовне наставе.

Invalid Displayed Gallery

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *