Акција ученика: „Хармонија различитости и дискриминација – фотографиши!“

На часовима ликовне културе, ученици су од наставнице Оливере Шуљагић добили  истраживачке задатке да пронађу што више различитих ствари које су у природи, нашем окружењу различите, чак супрпотне/контрасне а које управо у тим разликама и супротностима чине лепоту света који нас окружује и забележе их фото-апаратом.

Током вишенедељног истраживачко – креативног процеса у коме су уживали, ученици су на симболичан начин показали да разлике чине свет богатијим и  да би без њих  све било монотоно, досадно и безлично. Кроз најразличитије мотиве (фигуралне композиције, природу, лишће, воће, предмете свакодневне употребе, стопала, шаке), симболично је приказана лепота различитости, послата порука да нас толеранција учи да прихватамо другачије од себе. Део фотографија је представљао дискриминацију, односно симболичан приказ искључивања на основу неког личног својства (верска, национална, етничка,  родна, старосна, социјална или било које друга припадност).

Од насталих фотографија сачињена је изложба. Део фотографија ученика можете видети овде.

Акција реализована  у оквиру проjекта Образовање за права детета, подржаног од стране Ужичког центра за права детета и ПЦФ-а.

Save

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *